Jobsøgning som leder

Er du en aktiv eller passiv jobsøger?

Der er forskellige måder at være jobsøger på – og selvom du ikke aktivt søger job, kan du godt være jobsøger alligevel. Se her hvordan.Der findes to typer af jobsøgere. Aktive og passive.

Aktive jobsøgere er dem, der med liv og sjæl leder efter drømmejobbet. Og det kan der være flere grunde til. Enten fordi de er ledige, eller fordi de af en eller anden grund ikke er tilfredse med deres nuværende jobsituation. Passive jobsøgere er allerede i job, men holder et vågent øje med interessante jobmuligheder og de kan ligeledes tiltrækkes af en spændende jobannonce eller et pip fra deres netværk.

Men hvordan er du en god aktiv eller en god passiv jobsøger?

Den gode aktive jobsøger

Du har måske selv prøvet det. At søge job. Det er næsten et fuldtidsjob at orientere sig om aktuelle job, opdatere sit CV og skrive motiverede ansøgninger. Samtidig kan det være svært at gennemskue, om jobsøgningsprocessen er struktureret effektivt.

Jobsøgning er et arbejde i sig selv

Du skal finde ud af, hvad der er vigtigt for dig, dine styrker og tilrettelægge vejen mod målet. Først derefter begynder det rigtige arbejde. Du skal analysere relevante jobannoncer, researche på virksomhederne bag dem og tilmed skrive den gode ansøgning. Og måske skal du søge uopfordret.

Jobguiden gør din jobsøgning lettere

Under alle omstændigheder skal du have et velskrevet, skræddersyet CV klar til de virksomheder, du søger hos. ”Suk,” tænker du måske – og derfor har vi sammen med Lederne lavet en guide, der hjælper dig helskindet gennem jobsøgningen.

Den gode passive jobsøger

At være passiv jobsøger betyder, at du er jobsøger, selvom du er i job. Du leder bare ikke, som den aktive jobsøger, efter jobbet. Derfor kan du alligevel blive interesseret, når du ser en spændende jobannonce inden for dit felt.

Er der efterspørgsel efter dig?

Det er en god idé at holde sig opdateret med sine jobmuligheder, hvis du pludselig står uden job – eller ikke føler dig udfordret i dit nuværende. Det er også vigtigt at holde sig orienteret om udviklingen i efterspørgslen efter arbejdskraft i sit felt.

Det kan antallet af opslåede jobannoncer være et praj om.

Tilmeld dig vores Jobagent

Du kan holde dig orienteret om aktuelle job inden for dit felt med vores Jobagent, der hver dag matcher dine kriterier med job på vores site. Du kan også anvende Jobagenten som aktiv jobsøger og dermed spare en masse tid på manuelle søgninger.

Læs også