Udvikling

Hvordan fremmer jeg karrieren? Hvordan vælger jeg næste karriereskridt? Skal jeg blive leder? Disse og mange andre spørgsmål forsøger vi at besvare her.


6 tips til brug af online portefølje i jobsøgning

Langt de fleste jobsøgende skriver ansøgninger. Men hvordan kan du vise en kommende arbejdsgiver, at du kan tilbyde noget langt mere dybdegående og personligt? At lave en online portefølje er en kompetence i sig selv, og du vil skille dig ud, hvis du har én.


13% finder job gennem jobsites

Kun overhalet af de 16%, der finder job gennem fagligt og personligt netværk. Det viser en ny undersøgelse fra Danske Medier, der bl.a. afslører, hvordan de adspurgte danskerne fik deres seneste job.


Flest får job gennem stillingsannoncer

Du har muligvis selv haft tanken: »Der er så mange, der søger. Jeg har ikke en chance.« Stillingsopslag møder flere udfordringer i en tid, hvor netværk, headhunting og andre sociale platforme vinder frem som annonceringsmedier. Men måske bør du alligevel søge på stillingsannoncen.


Sådan finder du tid til at søge job

Det siges, at det er et fuldtidsjob at søge job, og hvis du allerede er i arbejde, kan det være endnu sværere at finde tiden til at sikre drømmejobbet.


Start 2015 med et CV, der skiller sig ud

Et velskrevet og indbydende CV kan gøre, at du sparker døren ind til drømmejobbet. StepStone har fundet spændende eksempler, der kan inspirere dig i jobsøgningen.


50 procent mere effektiv på dit arbejde

Bruger du tiden mere effektivt, kan du udrette mere. Det giver sig selv. Men hvordan organiserer du dig selv og dagen, for at blive mere effektiv?


Kandidatgraden gør dig relevant i arbejdsmarkedets øjne

Paradoks: Efter 18 år på skolebænken, er de fleste ivrige efter at komme ud på arbejdsmarkedet og går i gang med at søge job. Men hvor ivrig kan det egentlig betale sig at være, når det kommer til stykket? Kan man være en oplagt kandidat til de ledige stillinger, uden at have en kandidatuddannelse på cv’et?


Afskedigelse: Sådan rejser du uden skænderi

En afskedigelse er ofte hård. Den medfører forskellige følelser, især vrede. Men det er ofte meningsløst, hvis du skændes med din leder eller dine kollegaer, når du er blevet sagt op.


Alle har brug for en mentor

De fleste er nok enige i, at de ville kunne opnå mere i deres arbejdsliv, hvis de havde en form for personlig vejledning, hjælp og støtte. Denne vejledning kan man få gennem en mentor, som ofte fungerer som ven, rådgiver og vejleder og desuden kommer med feedback. En god mentor kan hjælpe dig med at få det bedste ud af dine muligheder og gøre karriere.


Den store vide verden

Flere og flere danskere vælger at rykke teltpælene op og drage til udlandet i kortere eller længere perioder for at søge nye udfordringer på jobfronten. Arbejder du i en virksomhed med internationale samarbejdspartnere, er hjælpen ofte lige ved hånden.


Et springbræt til karrieren

Efter at have været ansat tre år hos IBM Software i Australien og rejst Asien tyndt vender Mette Stannow nu næsen mod Geneve, hvor nye udfordringer i IBM Worldwide venter.


Sådan videreudvikler du din nuværende rolle

Vil du gerne have mere ud af dit job, og er du usikker på, hvordan du skal udvikle din karriere i din nuværende stilling? Uanset hvilken karrierefase du befinder dig i, har du heldigvis flere 'aktive karrieremuligheder' at vælge imellem.


Fritstillet - sådan kommer du videre

Det kan være en chokerende oplevelse at skulle forlade sin arbejdsplads i forbindelse med en fritstilling, hvor båndet til kolleger og arbejde kappes på et øjeblik. Her får du et par gode råd til, hvordan du kommer videre.


Fyr chefen og bliv din egen

Flere og flere vælger at gå egne veje ved at sige jobbet op og etablere egen virksomhed. Størstedelen får succes, men manglende viden om livet som selvstændig kan hurtigt gøre drømmen til mareridt.


Forandring når naturen stritter imod

Vi lever i en verden af forandring. Det kan være forandring i forbindelse med en organisationsændring i den virksomhed man arbejder, jobskifte, hvad enten det er selvvalgt eller pga. en fyring mv. Menneskets natur stritter mod forandring og kalder på mange følelser. Hvordan kan man håndtere dette, når det gælder forandringer i arbejdslivet?


Idéen med et afgangsinterview

Du har besluttet dig for at forlade virksomheden, og din arbejdsgiver beder om et afgangsinterview. Skal du acceptere eller ej? Er afgangsinterviews kun nyttige for arbejdsgiveren, eller kan du også selv få noget ud af det?


Mentorskab - hvorfor det?

Er du på vej ind på arbejdsmarkedet eller parat til et skift i din karriere? Eller er du erfaren, men arbejdsløs og har svært ved at komme tilbage på arbejdsmarkedet? Så få dig en mentor.


Kvinde kend dit værd

Kvinder er generelt ikke så gode til at sælge sig selv og beder i mange tilfælde om mindre end mænd.


Test dig selv

At søge job på internettet ved at tage en online personlighedstest online er en nem og uforpligtende metode. Men hvor sikkert er resultatet, og hvad skal du som testperson være opmærksom på?


Personlige jobværdier

Enhver beslutning du træffer i livet, er en afspejling og holdninger. Værdier afspejler den du er, og hvorfor du gør det, du gør. Værdier er baseret på dine overbevisninger gør.


Oversæt dig selv

Det er ikke altid lige let at sætte ord på, hvem man er, og hvad man laver. Specielt ikke hvis man synes, at ens cv har nogle huller eller bærer præg af for mange forskellige typer job. Performance coach Mette Rix forklarer, hvordan du fortæller om dig selv på den "fede" måde til det afgørende jobinterview.


Vær målrettet og planlæg din karriere

Lige meget hvilket job du er i, er det vigtigt at reflektere over din karriere, for det betyder i virkeligheden at reflektere over, hvad man gerne vil have ud af tilværelsen.


Præsentationsteknik - forbered dig på at være uforberedt

En af de situationer, de fleste frygter mest, er at skulle give præsentation på stående fod. Svarer du ikke på det stillede spørgsmål, viser du, at du ikke lytter godt nok.


Karriereskift midt i livet

Overlevelse afhænger af evnen til at forandre sig også på arbejdsmarkedet. Er du parat til at omstille dig, er muligheden for at springe ledighedskøen over som senior langt større.


Karriereskift - sådan går du nye veje

Arbejder du med administration, og har du altid drømt om et marketingjob? Eller er du en dygtig sælger med en masse viden om it, som gerne vil prøve at arbejde i it-sektoren? Hvilken strategi skal du bruge? Hvordan skal du gribe det an? StepStone giver dig nogle gode råd, som kan hjælpe dig med dit karriereskift.


Inspiration til dit første skridt

Du kender sikkert ordsproget "Det første skridt er altid det sværeste". Måske mest i den forstand, at det første skridt er det, der flytter noget fra at være drøm til virkelighed. Mount Everest bestiges med et skridt ad gangen.


Hvad gør du, hvis du bliver arbejdsløs?

På dagens arbejdsmarked er der en ret stor risiko for, at du på et eller andet tidspunkt bliver arbejdsløs. Du kan vælge at betragte dig selv som fyret, som frit stillet, som en der ser på sine muligheder eller holder orlov. Uanset din situation har du nok lidt mere tid til dig selv. Du bør se denne tid som en værdifuld ressource og investere den klogt. Her er nogle af de muligheder, der giver dig det bedste afkast.


Gør din hobby til dit arbejde

Ville det ikke være fantastisk, hvis du kunne gøre det, du holder mest af at lave til en indtægtskilde? Overraskende nok kan din hobby, som du nyder i din fritid, faktisk blive til en lille virksomhed.


Er du et brand?

Kend dig selv og dine omgivelser, find en niche, dyrk dine styrker og synliggør dig selv, så er fundamentet lagt for, at du kan blive et stærkt varemærke.


Er det nu, du skal skifte job?

Overvejer du at finde et nyt job? Har du allerede i et stykke tid haft lyst til at prøve noget nyt, men er lidt betænkelig ved at tage springet?


Er din næste chef dig selv?

Selvstændig: det nye sort! Det 'trender' blandt kandidater og ledige at blive selvstændig. Flere og flere fristes af livet som sin egen chef, frem for en mere traditionel karrierevej som lønmodtager med frokostordning, firmafryns og fredagsbar. StepStone har talt med to kvindelige iværksættere, som i stedet for livet som lønmodtager og ledig tog udfordringen op og blev selvstændige.