Opsigelse

Af­ske­di­gel­se: Sådan rejser du uden skænderi

En afskedigelse er ofte hård. Den medfører forskellige følelser, især vrede. Men det er ofte meningsløst, hvis du skændes med din leder eller dine kollegaer, når du er blevet sagt op.Det lyder svært, men det er faktisk muligt at forlade virksomheden med en god følelse. Det føles rarere for dig selv, men det kan også være nyttigt for din karriere.

Tips: Sådan kan du forlade din arbejdsplads uden skænderier

1: Skal du stadig igennem en opsigelsesperiode?

Det er bestemt en god idé, hvis du forholder dig roligt og forsøger at gøre de sidste få uger behagelige. Tilbring tid sammen med de kollegaer, som du har et godt forhold til, og forsøg at få det bedste ud af det.

2: Det er muligt, at du gerne vil arbejde i en anden virksomhed i samme sektor

I så fald er der en stor sandsynlighed for, at du møder dine kollegaer på et senere tidspunkt i din professionelle karriere. Der er derfor al mulig grund til, at du forlader virksomheden uden skænderier, når du er blevet afskediget.

3: Du har sandsynligvis et godt arbejdsforhold til nogle kollegaer

Bevar disse og undlad at brænde dine broer bag dig, bare fordi du skal forlade virksomheden. En god samtale med en tidligere kollega, kan sommetider være befriende.

4: Hvis du skal blive på arbejdspladsen i opsigelsesperioden, skal du forsøge at sætte tingene i perspektiv

Din arbejdsgiver har opsagt dig, men du kan stadig få det bedste du af den sidste tid hos arbejdsgiveren. Forsøg ikke at bekymre dig for meget om problemer på arbejdet, og udfør dit arbejde godt efter din opsigelse.

5: Det kan være en hjælp, hvis du taler med nogle venner, der også har oplevet at blive afskediget, og som bagefter har fundet andet arbejde

Det vil give dig modet til at se din afskedigelse som en mulighed. Du vil også se tingene i et bredere perspektiv.

6: Føler du dig frustreret over dit arbejde, virksomheden eller dine kollegaer?

Du kan rense luften ved at tale med din leder om det efter afskedigelsen. Det kan oven i købet være, at du hjælper dine kollegaer ved at tage den diskussion. Hvis du mener, der er noget galt i virksomheden, kan du tale med din leder om det på en konstruktiv måde.

Læs også