Lederkarriere

Er det nu, du skal skifte job?

Overvejer du at finde et nyt job? Har du allerede i et stykke tid haft lyst til at prøve noget nyt, men er lidt betænkelig ved at tage springet?Her er mange gode grunde til at se dig om efter et nyt job. Genkender du dig selv i disse situationer? Så gå i gang med at lede efter et nyt job i dag.

1. Du har mareridt om arbejdet

Hvis du hver nat drømmer om rædselsscenarier på arbejdspladsen, er det på høje tid at spekulere på hvorfor. Det kan godt være, at du bare trænger til ferie eller er kortvarigt stresset, men hvis mareridtene fortsætter, må du hellere se dig om efter et nyt job.

2. Du slæber dig på arbejde hver morgen

Hvis du har brug for tre vækkeure om morgenen og trykker på snooze-knappen så mange gange som muligt for at undgå at stå op og gå på arbejde, så er det også et problem. Hvis du virkelig aldrig har lyst til at gå på arbejde om morgenen, er årsagen nok, at du ikke har valgt det rigtige job. Så er der grund til at skifte job.

3. Keder du dig dagen lang på arbejde

Hvis dit job ikke indeholder den mindste udfordring og du føler, at du ikke længere lærer noget, så begynd at se dig om efter et nyt job i dag. Når jobbet er blevet rutine og ikke længere indeholder noget som helst spændende, så er det tiden at bevæge sig videre.

4. Du er altid i dårligt humør

Du er stadigvæk glad om morgenen, men glæden forsvinder, så snart du åbner døren til kontoret? Igen... Du må hellere finde et nyt job. Hvis jobbet gør dig i dårligt humør, er det tiden at skifte!

5. Du spekulerer på, hvilken værdi dit bidrag har for virksomheden

Der er noget galt, hvis du sætter spørgsmålstegn ved værdien af dit arbejde. Hvis du føler, at du ikke kan bidrage med noget som helst af værdi, er det tiden at få en god snak med din chef. Hvis han ikke kan hjælpe dig, så prøv at se, om du kan finde et nyt job, der passer dig bedre.

6. Alle dine kolleger irriterer dig

Går dine kolleger dig hele tiden på nerverne? Det viser, at du mangler motivation. I betragtning af den tid, du tilbringer sammen med dine kolleger, er det bedre at komme godt ud af det med dem. Prøv at lave noget sjovt sammen. Og hvis det ikke forbedre jeres forhold, kan det være det rigtige tidspunkt at skifte job.

7. Endelig weekend

Hvis du allerede mandag morgen begynder at tælle dagene til næste weekend, så skal du overveje din fremtid. Du bruger så megen tid på arbejde. Det skal i det mindste være lidt sjovt! Kan du ikke gøre dit arbejde lidt mere fornøjeligt? Så se, om ikke græsset er grønnere på den anden side!

Genkender du dig selv i disse situationer? Så er tiden kommet til at kigge efter et nyt job på www.stepstone.dk.

Læs også