Jobsøgning som leder

Sådan finder du tid til at søge job

Det siges, at det er et fuldtidsjob at søge job, og hvis du allerede er i arbejde, kan det være endnu sværere at finde tiden til at sikre drømmejobbet.Der findes imidlertid en række måder, som kan hjælpe dig til at håndtere din tid effektivt, så du får de muligheder, du fortjener:

1. Husk på, hvad der motiverer dig til at søge nyt job

Der er mange årsager til at skifte job, hvad enten det er, at du er overbebyrdet og stresset, søger nye udfordringer eller har et dårligt forhold til din chef. Der er alligevel en stor del af de professionelle kandidater, der vælger at blive i deres nuværende job, selvom de er ulykkelige – simpelthen fordi de ikke kan finde tiden eller energien til at søge eller gå til samtaler.

Derfor skal du huske dig selv på de fordele, som et nyt job i et nyt miljø kan tilbyde dig: Større arbejdsglæde eller at du blot føler dig gladere til hverdag. Hvis du regelmæssigt tænker over og spørger dig selv, hvad en ny jobsituation kunne gøre for dig, kan du opmuntre dig selv til at tage de næste skridt.

2. Brug StepStone-værktøjer til at lette jobsøgningen

Vi ved om nogen, hvor hurtigt jobannoncer bliver slået op og taget af igen – og når du ikke kan bruge hele dagen på at holde dig opdateret om de nyeste job, hvorfor så ikke lade teknologien gøre det for dig?

Du kan kickstarte jobsøgningen ved at registrere dit CV og tilmelde dig vores Jobmail. Du skal bare angive dine søgekriterier, og så matcher vi hver dag job på sitet med din profil – og giver dig besked, hvis der findes relevante job for dig.

3. Sæt tid af til at søge job

Måske kender du udtrykket: ”Hvis du vil have noget gjort, så få en travl person til det.” Hvorfor ikke overføre dette koncept til din jobsøgning? Hvis du allerede er i job og har travlt, må du skemalægge din jobsøgning. Alt du behøver, er en halv time 2-3 gange om ugen, så der er ingen grund til at føle, at du bruger al din fritid på at søge job.

Hvis du netværker, møder nye mennesker eller får jobsamtaler i hus, så sørg for at placere møderne i starten eller slutningen af dagen. Du vil blive overrasket over, hvor meget du kan nå i løbet af døgnets 24 timer.

4. Afhængigt af jeres forhold, så vær ærlig over for din chef

Nogle ansatte kan have et så venskabeligt forhold til deres chef, at de føler sig komfortable ved at dele ønsket om at skifte job og gå nye veje. Imens mange af os skal træde varsomt på dét punkt, kan det at dele idéen med din chef åbne nye døre og muligheder – måske endda inden for den organisation, du allerede arbejder i.

Kilde: Seek.com.au

Læs også