Fem forslag til op­ti­me­ring af din JobagentFør du kan benytte vores forslag til forbedringer, skal vi dog have gelejdet dig ind til din Jobagent.

Når du har en Jobagent hos StepStone, har du automatisk også en brugerprofil. Denne profil skal du tilgå, hvis du vil rette din Jobagent.

Når du er logget ind, klikker du på de tre lodrette prikker eller på pen-ikonet for at rette din Jobagent.


Tilgå din profil her

5 forslag: Få en bedre Jobagent


1. Udnyt søgeordsfunktionen

Ved at definere de rette søgeord i indstillingerne for din Jobagent, sikrer du flere relevante job i indbakken.

Husk dog, at du kun får jobannoncer tilsendt, når dine søgeord matcher annonceteksten. Det betyder, at når du benytter dig af funktionen søgeord, skal du være skarp på at nævne alle de tænkelige søgeord, som kan være relevante for dig i en annonce – ellers kan spændende stillingsopslag gå tabt.

Nøjes du med at definere funktionerne kategori og område får du flere jobannoncer, som skal sorteres.

Det er en fordel, hvis du gerne vil inspireres og have lidt at vælge imellem – men altså en ulempe, hvis du synes, du får for mange irrelevante job i indbakken.

2. Udvid dine søgeord

Find mindst 3-5 forskellige (gerne flere) betegnelser for din stilling og tilføj dem til dine søgeord.

Undgå at begrænse dig til kun at skrive for eksempel "leder", da du ellers risikerer at gå glip af jobannoncer, der bruger betegnelsen "chef", selvom det kan være det samme job.

Vær kreativ, prøv at sætte dig i arbejdsgivers sted, og tænk over, hvad en virksomhed kunne bruge af ord, hvis de vil ansætte én som dig.

Hvis du vil tilføje flere sammenhængende søgeord, skal du bruge anførselstegn (") omkring dem, f.eks. "Daglig leder".

3. Få inspiration fra jobannoncer

Du kan også gå på opdagelse i allerede opslåede jobannoncer, som er relevante for dig. Find opslag, der passer til dine interesser og kompetencer, og udvælg et par unikke nøgleord, som du kan tilføje til dine søgeord.

4. Frasortér uønskede job og virksomheder

Måske er bestemte jobannoncer og virksomheder bare ikke det rigtige match for dig. Det ved du fra starten, så hvorfor ikke undgå at få dem i indbakken med det samme?

Du kan frasortere uønskede job og virksomheder ved at tilføje et minus (-) foran et søgeord og/eller virksomhedsnavn, og dermed undgå disse jobannoncer.

Hvis du for eksempel ikke ønsker at se jobannoncer fra din nuværende eller tidligere arbejdsplads, kan du tilføje følgende til dine søgeord:

-navnpåtidligerearbejdsplads, -navnpånuværendearbejdsplads

5. OBS – vær forsigtig med minusord

Vær dog opmærksom på, hvilke minusord du tilføjer, og at du ikke tilføjer for mange.

For at tage det foregående eksempel op igen, kan der være tilfælde, hvor en jobannonce nævner at de samarbejder med din tidligere arbejdsplads. Fordi navnet på din tidligere arbejdsplads indgår i annoncen, vil du ikke modtage annoncen – selvom jobbet og stillingen måske alligevel kunne være relevant for dig.

Læs også