Ansøgning

Et målrettet CV og en god ansøgning er fundamentet i dit ansøgningsmateriale. Begge dele kræver et godt forarbejde. Inden du begynder på dit ansøgningsmateriale, anbefaler vi derfor, at du bruger kræfter på at få et klart billede af det konkrete job, du søger og af den virksomhed, du søger jobbet hos.


Analysér jobannoncen

En grundig analyse af indholdet i stillingen er dit fundament for at kunne skrive en god ansøgning og et målrettet CV. Du skal danne dig et tydeligt billede af, hvilket job du søger og blandt andet vide, hvilke opgaver virksomheden skal have løst, og hvilke kompetencer arbejdsgiveren lægger vægt på hos ansøgeren.


Research

Brug tid og energi på at søge informationer om virksomheden, så du lærer den bedre at kende. Du kan f.eks. hente informationer på virksomhedens hjemmeside, surfe på internettet eller søge i artikelbaser. Formålet er at få ny viden, som du kan bruge i din ansøgning eller til jobsamtalen.


Ansøgning

Formålet med din ansøgning er at skabe så meget interesse om dig selv, at modtageren får lyst til at invitere dig til en jobsamtale. I ansøgningen skal du argumentere for, hvorfor netop du er den rigtige kandidat til jobbet. Du skal svare på, hvorfor du søger jobbet, hvad du kan tilbyde, og hvordan dine kompetencer kan bruges i stillingen.


Skriv den gode ansøgning

Der er ingen universalopskrift eller facitliste, man kan benytte, når man skal skrive en ansøgning. Det er nemlig altid modtageren, der afgør, om ansøgningen fører til en samtale. Og modtagerne er jo som bekendt meget forskellige. Men der eksisterer dog kvalificerede overvejelser om den gode ansøgnings ingredienser.


Uopfordret ansøgning

Du kan søge uopfordret som en del af din jobsøgningsstrategi. Når du søger uopfordret, er udfordringen, at du ingen jobannonce har at støtte dig til. Du skal derfor regne med at bruge en del tid på research og planlægning. Til gengæld kan dit initiativ og grundige forarbejde være det, der gør, at du får et job.


Læs også

Sorter artikler efter emne.