Lederkarriere

Sådan vi­de­re­ud­vik­ler du din nuværende rolle

Vil du gerne have mere ud af dit job, og er du usikker på, hvordan du skal udvikle din karriere i din nuværende stilling? Uanset hvilken karrierefase du befinder dig i, har du heldigvis flere 'aktive karrieremuligheder' at vælge imellem. Disse muligheder er de chancer, som dit daglige arbejdsliv byder dig.  Ingen ændring

Efter at have vurderet dine muligheder beslutter du, at din karriere er bedst tjent med, at du bliver i din nuværende stilling.

Berig din stilling

Du udvikler dit nuværende job ved at fokusere på de opgaver, du har størst fornøjelse af. Forhandl med andre om at overtage det arbejde, der ikke længere motiverer dig.

Bevæg dig lodret

Du søger forfremmelse og øget ansvar inden for din nuværende organisation.

Undersøg dine mulighede

Ved at uddelegere eller søge projektarbejde kan du afprøve muligheder, der måske vil passe dig fremover.

Bevæg dig sidelæns

Du bevæger dig sidelæns i din afdeling og arbejder på samme niveau, men med et andet indhold.

Nedgang

Du vælger bevidst at arbejde mindre eller påtage dig mindre ansvar.

Flyt

Du søger forandring i din nuværende organisation ved at se dig om efter en ny forretningsenhed. Du bliver f.eks. inden for marketing, men flytter fra produktionen i et land eller område til hovedkontoret et andet sted.

Omdiriger

Du flytter din karrieres fokus til et nyt organisationsområde eller en ny afdeling - f.eks. fra økonomi til forretningsudvikling.

Skab noget nyt

Du foreslår, at der oprettes en helt ny stilling. Den nye stilling bør opfylde din arbejdsgivers behov, men samtidig være specielt indrettet til netop dine kompetencer.

Hvis ingen af disse muligheder passer dig, og du føler, at du altid kører i samme faste skure i dit nuværende job, bør du overveje at skifte arbejdsgiver. Det kunne se ud som om, at den bedste løsning for din karriere er at søge et nyt job. Denne beslutning åbner døren til en lang række nye muligheder, som vi vil komme ind på i næste artikel om 'aktive karrieremuligheder'.

Læs også